Cursuri japoneza

Cursurile Centrului Akino se adresează unei categorii largi de cursanți, de la începători până la cunoscători ai limbii japoneze care vor să-și perfecționeze cunoștințele. Cursurile sunt centrate pe nevoile și scopurile studenților, dar există și cursuri specializate, precum cele de pregătire pentru atestatul de limba japoneză sau cursurile de conversații.

Cursuri individuale
Sunt lecții private cu profesor nativ și profesor român. Avantajul lecțiilor individuale este faptul că poți studia limba japoneză în propriul ritm, în intervalul orar convenabil.

Cursuri de grup
Grupurile sunt formate din 2-6 cursanți. Este un curs destinat în special celor pasionați de cultura japoneză, care vor să studieze cu seriozitate limba. Accentul se pune pe deprinderea celor patru aptitudini (citire, scriere, conversație, înțelegere) într-un interval de timp relativ scurt, în mod intensiv, sub îndrumarea unui profesor nativ.

Cursuri practice de conversație
Este un curs dedicat începătorilor care vor, în primul rând, să poată conversa în limba japoneză. În cadrul unor cursuri lejere și plăcute, îți poți îmbunătăți abilitățile de limba japoneză prin lecții care pun accentul pe conversație și înțelegere. De asemenea, este un curs potrivit și pentru cei care urmează să întreprindă călătorii în Japonia și au nevoie de un minim bagaj de cunoștințe de limbă ș cultură japoneză.

Cursuri pentru Noryoku Shiken
Sunt cursuri temporare, structurate pe diferite niveluri, de la N5 la N1. Pe parcursul cursului sunt organizate și simulări de examen, urmate de explicații.

Cursuri de cultură japoneză
Sunt cursuri practice de ceremonia ceaiului, ikebana sau artă ceramică. Cursurile abordează nu doar aspecte ale culturii tradiționale și noțiuni de etichetă, cât și aspecte ale traiului cotidian în Japonia modernă și contemporană. În plus, vii în contact și cu cea mai nouă formă de cultură japoneză, exemplificată prin anime, manga, J-Pop și modă.

Cursuri de istorie a Japoniei
Cursurile decurg sub forma unui atelier în care cunoștințele sunt prezentate într-o manieră interactivă, iar asimilarea lor este punctată de jocuri de quiz.

Cursuri de caligrafie japoneză
Caligrafia este o ramură specială a culturii japoneze și nu se referă doar la scrierea semnelor. Urmând cursuri de caligrafie, poți să te relaxezi și să-ți îmbunătățești capacitatea de concentrarea și disponibilitatea spirituală.

Cursuri de gastronomie
Îți plac mâncărurile japoneze? Vrei să știi să gătești un anumit fel de mâncare? Sushi, ramen, tempura, okonomiyaki sau altele?
Poți învăța să gătești diferite feluri de mâncare precum sushi….. sau deserturi făcute în casă. Bineînțeles că ne vom bucura împreună de mâncarea gătită!

Cursuri de origami
Origami reprezintă, încă din cele mai vechi timpuri, o distracție japoneză tradițională, perfectată până la nivelul de artă. Facem împreună felicitări și decorații din hârtie specială. Suntem siguri că vei fi mândru de ce poți face chiar tu.

Proiecții de filme japoneze/anime
Putem urmări împreună filme sau anime, pe care le comentăm apoi în limba japoneză. Prăjiturile și băutura sunt din partea casei.

Cursuri de limba română pentru străini
Sunt cursuri personalizate, predate în limba engleză sau japoneză, în funcție de nivelul de cunoaștere al cursantului. Se adresează tuturor străinilor, nu doar cetățenilor japonezi.